Stokta Yok
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Artebella

Zeka Mantık Ve Strateji Oyunu I Batu ve Dama +6 Yaş

Fiyat
:
275,90 TL
Artebella
Paylaş:
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Hızlı Mesaj
  • AZOYN021 Batu+Dama

    Ürün Ayrıntıları

     
    BATU
     
    Eski bir Tatar efsanesine göre, Cengiz Kağan'ın torunu olan Moğol lideri Batu Kağan, savaşa giderken her zaman yanına çok değişik oyunlar alıp ve bunları herkesden çok sıkı saklarmış. Batu Kağan genellikle savaşa hazır olmak için savaştan önce bir oyun oynarmış. Efsane oyun oyuncuların konsantrasyon, gözlem gücü ve hayal gücüne sahip olmasını gerektiren eski bir tatar savaş-yarış oyunudur. 

    BATU  Tarihi Taş Oyunu Nasıl Oynanır?

    Oyun pulları dizerek başlar. Kaç tur oynanacağına ve önce kimin başlayacağına kura ile karar verilir. Pullar  bulunduğu noktadan uzanan çizgiler boyunca boş bir noktaya hareket eder. Rakip bir pulun üzerine gelindiğinde rakip taş oyun dışı kalır. Sizin bu taşınız karşı tarafa ulaştığında oyun dışı kalmış bir taşınız varsa sizin başlangıç noktanızda boş olan herhangi bir yerden oyuna sokabilirsiniz. Oyuna pul sokmak mecburi değildir. Bir pul aynı hareketi 4 defadan fazla tekrarlayamaz. Tekrarlarsa oyunu rakip kazanmış sayılır. Bir oyuncu tablada kalan tüm pullarını karşı tarafa taşıdığında oyun bitmiş olur. Oyun sonunda puanlama yapılarak kazanan belli olur.Rakibin son pulu yenemez.

    Puanlama:

    Karşı tarafa geçirilmiş her pul 2 puan, tablada kalan diğer pullar 1 puan değerindedir. Oyun dışı kalmış pullar  puanlamaya dahil edilmez.

    Dama

    Dünyanın en eski oyunlarından biri olan dama 64 kareye bölünmüş bir tahta üzerinde 32 taşla iki kişi tarafından oynanır.Dama tahtasının her sırasında farklı iki renge boyanmış 8 er kare vardır.Karşılıklı oturan oyuncular kendi önlerine gelen ilk sırayı boş bırakarak ikinci ve üçüncü sıralara taşları dizerler.Dizilen taşlar arasında iki boş sıra kalır.Dama Oyununda taşlar öndeki,sağdaki yada soldaki boş karalere sürülür;çapraz ve geriye hareket etmez.Oyunu karşı tarafın tüm taşlarını alan kazanır.Oyunda taş almak zorunludur.Karşı tarafın taşını alabilmek için alınacak taşın arkasında yada yanında boş kare olması ve bitişik karede bulunması gerekir.Üzerinden atlayarak karşı oyuncunun taşını alan taş bir başka taşı da alma durumunda değilse atladığı kareye yerleşir.Alınabilecek en fazla taşı almak kuraldır.

    + 6 Yaş

     

    Teslimat Bilgilendirmesi
    ✔ Ürün Açıklama ve Görselleri

    İlgilendiğiniz ürünün açıklamasını dikkatlice okuyunuz. Ürün ile ilgili bir çok bilgi bu bölümde paylaşılmıştır. Tereddütte kaldığınız durumlarda her zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.


    ✔ Siparişim Ne Zaman Kargoya Verilir?

    15:00'a kadar verilen siparişleriniz aynı gün kargo ile gönderilmektedir. Bu saati aşan siparişler bir sonraki iş gününde kargoya teslim edilmektedir. Siparişiniz kargoya çıktığında size sisteme kayıt olduğunuz mail adresi üzerinden bilgilendirme sağlamaktayız. Kargo takip butonundan kargonuzun hangi aşamada olduğunu takip edebilirsiniz.


    ✔ Teslimatta Nelere Dikkat Etmeliyim?

    Taşıma sırasında meydana gelebilecek hasarlara karşı, kargo elinize ulaştığında, ürünü kargo görevlisinin yanında kontrol etmeniz ve eğer bir sorun varsa mutlaka kargo görevlisine tutanak tutturmanız gerekmektedir. Bu sayede, her iki tarafta yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçmiş olacaksınız.


    ✔ İade

    İade öncesi mutlaka bizimle irtibata geçiniz.Tekrar kullanılabilir özelliği kaybolan ürünlerin iadesi kabul edilmemektedir. Ürünün kutusu ve orijinal aksesuarlarına zarar gelmeyecek şekilde başka bir kutu veya kargo poşeti ile paketlenmeli ve bize bilgi verildikten sonra anlaşmalı kargomuz ile gönderilmelidir.


    ✔Destek

    Aklınıza takılan ne varsa bize rahatlıkla sorabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.